۱۳۹۵ اردیبهشت ۲۸, سه‌شنبه

بخش کوتاهی ازنوشته  " نوام چامسکی " با نام :چه کسی بر جهان حکومت می‌کند؟
چالش های امروز: دنیای اسلام.
سومین منطقه ای که برتری غرب به چالش کشیده شده، جهان اسلام است که به صحنه جنگ جهانی علیه تروریسم تبدیل شده، جنگی که از زمان جورج دبیلو بوش در سال ۲۰۰۱ آغاز شده است. جنگی که با یک نگاه می توان درباره موفقیت یا شکست آن نتیجه گیری کرد. زمانی که جنگ علیه تروریسم اعلام شد، اهداف تروریستی به منطقه قبیله نشینی کوچک در افغانستان محدود می شد اما اکنون تمام افغانستان به میدان جنگ بی‎پایان علیه تروریسم تبدیل شده است.
جنگ بعدی در عراق بود. حمله آمریکا ـ انگلیس به مرگ صد ها هزار تن از مردم و نابودی جامعه مدنی در این کشور انجامید. این حمله همچنان میلیون ها آواره برجای گذاشت و باعث شد که درگیری های فرقه ای و مذهبی این کشور را چند پاره کند. نظرسنجی های پنتاگون و وزارت دفاع انگلیس حاکی از آن است که تنها سه درصد از عراقی ها معتقدند که نقش امنیتی ایالات متحده در کشورشان مشروع است و ۸۰ درصد مخالف حضور نیروهای ائتلاف در عراق هستند و حتی از حمله به نیروهای خارجی حمایت هم می کنند.
 واقعیت این است که ایالات متحده در جنگ عراق چندین بار شکست خورده، به اهداف نظامی خود نرسیده و کشور را تحت نفوذ تنها پیروز این میدان، یعنی <رژیم اسلامی> ایران، ترک کرده است.
ایالات متحده این شکست را به گونه ای دیگر در لیبی نیز تجربه کرده است. امریکا به همراه انگلیس و فرانسه با استفاده از قطعنامه ۱۹۷۳ جنگ هوایی را در لیبی آغاز کردند. جنگی که نتیجه اش از میان بردن حکومت مرکزی و تقویت شبه نظامیان بود. این کشور اکنون به پایگاه برای گروه تروریستی داعش تبدیل شده است. این در حالی است که حمله های ناتو به مواضع این گروه های تروریستی (نه تنها آن ها را تضعیف نکرده) بلکه باعث شده تا سیلی از مهاجران آفریقایی روانه اروپا شوند.
بار دیگر به همان پرسش آغاز (مطلب) باز می گردیم: «چه کسی بر جهان حکومت می کند؟» شاید بخواهیم که یک پرسش دیگر را نیز مطرح کنیم: «چه اصول و ارزش هایی بر جهان رهبری می کنند؟» این پرسش را نخست باید شهروندان کشورهای ثروتمند و قدرتمند در ذهن داشته باشند، شهروندانی که از میراث غیرمعمول آزادی و حقوق ویژه برخوردار هستند، و همچنین کسانی که در حال حاضر با این انتخاب سرنوشت ساز روبه رو هستند که چطور باید به چالش های دست ساز بشر پاسخ دهند.

هیچ نظری موجود نیست: